Γενικές πληροφορίες

Η Αγία Ευθυμία έχει λυμένα όλα τα βασικά της προβλήματα (φως, νερό, τηλέφωνο). Το σύνολο σχεδόν των παλαιών σπιτιών έχει επισκευασθεί ενώ πολλά νέα σπίτια κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται. Μπορεί ο μόνιμος πληθυσμός να έχει μειωθεί δραματικά αλλά πολλοί είναι αυτοί που περνάνε αρκετές μέρες του χρόνου εκεί. Το θαυμάσιο κλίμα της και το ότι είναι πολύ κοντά στο βουνό αλλά και στην θάλασσα (Γαλαξίδι, Ιτέα) το κάνουν ένα θαυμάσιο μέρος για διακοπές. Ακόμη και τον χειμώνα λόγω του ότι είναι κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού μπορεί να αποτελέσει την έδρα των φίλων του χειμερινού τουρισμού.

Η Αγία Ευθυμία διαθέτει σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τρία καφενεία και τρεις ταβέρνες για κάθε γούστο, κρεοπωλείο και κατάστημα ζωοτροφών, αγροτικών εργαλείων και οικοδομικών υλικών. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 8,5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του Νομού Φωκίδας την Άμφισσα στην οποία μπορεί να φτάσει κανείς σε «χρόνο ρεκόρ» με τον δρόμο που έχει κατασκευασθεί λίγα χρόνια πριν. Διαθέτει αγροτικό ιατρείο ενώ υπάρχει η προοπτική δημιουργίας ξενώνα.
Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι συνταξιούχοι, κυρίως από τα μεταλλεία βωξιτών, ασχολούνται με τις ελιές, τις οικοδομές, κάποιοι με την κτηνοτροφία ενώ υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών.