Στο Μέγαρο Μουσικής το “Στοιχειό της Χάρμαινας”!

Ανακοινώθηκε επίσημα το πρόγραμμα 2018-2019 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: “Οι Στοιχειωμένοι, (28/2 και 1 & 2/3/2019) τιτλοφορείται η νέα παραγωγή-ανάθεση του Μεγάρου στον Δημήτρη Μαραμή, ένα μουσικό δράμα που βασίζεται και στο μύθο του “Στοιχειού της Χάρμαινας” σε λιμπρέτο Σωτήρη Τριβιζά σε τρία μέρη (Το στοιχειό, Η χτισμένη, Ο βουρκόλακας)”.

Οι “Στοιχειωμένοι” παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου στη Χάρμαινα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δελφών (φώτο) κι εν συνεχεία τον Αύγουστο στο Κροκύλειο.

Οι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα αποτελέσει την τελική μορφή του έργου.

Οι Στοιχειωμένοι

Το Στοιχειό (To Στοιχειό της Χάρμαινας)/ Η Χτισμένη (της Άρτας το Γιοφύρι) / Ο Βουρκόλακας (Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού)

Μουσικό Δράμα σε Τρία μέρη

Παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Στο νέο του μουσικό δράμα σε τρία μέρη, με τίτλο «Οι Στοιχειωμένοι» συναντιούνται τρεις παραλογές: Το Γεφύρι της Άρτας, Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού και Το Στοιχειό της Χάρμαινας. Κοινό στοιχείο και συνδετικός κρίκος των τριών ιστοριών είναι η υπερφυσική τους διάσταση, με τους καταραμένους χαρακτήρες να στοιχειώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την πλοκή. Οι δύο πρώτες ιστορίες, Το Γεφύρι της Άρτας και Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού, αριστουργήματα ποιητικής της ελληνικής δημοτικής παράδοσης και άμεσα αναγνωρίσιμες ήδη από τους αρχικούς στίχους τους, έχουν μελοποιηθεί από τον συνθέτη διατηρώντας απαράλλαχτα τα λόγια και τους χαρακτηριστικούς τους ιδιωματισμούς. Η Τρίτη ιστορία, Το Στοιχειό της Χάρμαινας, ο λαϊκός θρύλος της Άμφισσας, ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, έχει διασωθεί μέσω του προφορικού λόγου.

Για την ιστορία αυτή, το πρωτότυπο λιμπρέτο έχει γράψει ο ποιητής Σωτήρης Τριβιζάς.

Το έργο θα παρουσιασθεί στην ολοκληρωμένη του σκηνοθετημένη μορφή.

Οι συντελεστές θα ανακοινωθούν προσεχώς

Πηγή: www.amfissaface.gr

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει