Στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετέδωσε την … αύρα των Δελφών ο Χαλιορής

Με μια ακόμη πρωτοβουλία του – που φανερώνει το συνεχές ενδιαφέρον του για την φήμη των Δελφών και κατ` επέκταση της Φωκίδας – ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής στρέφει ξανά το ενδιαφέρον μας πάνω του. Ο λόγος αυτή τη φορά για τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο συνέδριο & workshop με θέμα: «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Πολιτισμός – Τουρισμός – Αγορά Ακινήτων» που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο και το συνεδριακό κέντρο της Μονής Πάου, στην Αργαλαστή Πηλίου.

Μια συνάντηση που οργάνωσε το Εργαστήριο Μορφολογίας και Σχεδιασμού Αστικού Χώρου και οι καθηγητές του Π.Μ.Σ. «Αστική Ανάπλαση και Ανάπτυξη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο ίδιος συμμετείχε στην ενότητα «Σχεδιασμός Χώρων Πολιτισμού και Πολιτικές Πολιτισμικής Ανάπτυξης» προκειμένου να παρουσιάσει την διπλωματική του εργασία με θέμα «Η Συμβολή του Πολιτισμού στη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου Δελφών». «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου κ. Ρόιδω Μητούλα, Ελένη Θεοδωροπούλου και Παναγιώτη Καλδή, όπως επίσης και την κ. Νάνσυ Ψάλτη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, τόσο για τη συνεργασία όσο και για την υποστήριξή τους στην εκπόνηση και την παρουσίαση της διπλωματικής.
Αισθάνομαι ιδιαιτέρα συγκινημένος που μίλησα για έναν τόπο που αγαπώ για τον τόπο που όπως έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης το 1961, σε ένα μοναδικό κείμενο. «Στη μαγική έλξη που ασκεί ο βουνίσιος οίκος του Απόλλωνα χιλιετίες μετά την οριστική σιωπή του.» έγραψε μέσα από τη σελίδα του στα social media, αποσπώντας πολλά… like!!!

Πηγή: www.endelfoisonline.gr

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει