Σε καλό δρόμο η επανένταξη της Αγίας Ευθυμίας στο πρόγραμμα του παραδοσιακού ελαιώνα

ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ-7

Άμεση ήταν η αντίδραση των συγχωριανών μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του χωριού μας Ανδρέα Σολτάτο, στην απουσία της Αγίας Ευθυμίας από το πρόγραμμα για τον παραδοσιακό ελαιώνα. Ο Πρόεδρος παρευρέθηκε στην σημερινή ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, στην Άμφισσα, που είχε ως θέμα «Πολιτικές στον Αγροτοκτηνοτροφικό χώρο της Φωκίδας» και με παρέμβασή του ζήτησε να αποκατασταθεί η αδικία που συντελέσθηκε σε βάρος της Αγίας Ευθυμίας. Παράλληλα παρέδωσε το κείμενο που δημοσιεύουμε στη συνέχεια το οποίο υπογράφουν ο ίδιος καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Κύριε Υπουργέ, με θλίψη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από τη δημοσίευση πλαισίου εφαρμογής Γεωργοπεριβαλλοντικών και Κλιματικών μέτρων του Π.Α.Α 2014-2020 πως η Κοινότητά μας δεν συγκαταλέγεται στις Περιοχές παρέμβασης της δράσης 10.01.02 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί γραφειοκρατική παράλειψη κι όχι εσκεμμένη ενέργεια και απαιτούμε να συμπεριληφθεί στην οικεία Υπουργική απόφαση και η Κοινότητα της Αγίας Ευθυμίας όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εγκρίσεις από την ΕΕ και οι δεσμεύσεις κάλυψης των στρεμματικών ενισχύσεων του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας επιτρέπουν την ένταξη της Αγίας Ευθυμίας και μέχρι σήμερα υπερέβαιναν τις περιοχές ένταξης. Επομένως και αφού το σύνολο των ενισχύσεων καταβάλλεται από την ΕΕ, είναι ακατανόητη η εξαίρεση της κοινότητάς μας και αξιώνουμε την άρση της καταφανούς αυτής αδικίας.

Τόσο ο αρμόδιος Υπουργός όσο και ο Βουλευτής του Νομού μας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου έδειξαν να συμμερίζονται τις απόψεις του Προέδρου και υποσχέθηκαν ότι θα δουν με κατανόηση το θέμα. Το δίκαιο αίτημα του χωριού μας υποστήριξε και ο παρευρισκόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος Δρόσος Παρασκευάς.

Περιμένοντας να αποδοθεί το δίκαιο θα είμαστε σε επαγρύπνηση και θα παρακολουθούμε την εξέλιξή του.

Δείτε πώς δημιουργήθηκε το θέμα πατώντας ΕΔΩ

1 Σχόλιο

  • Απάντηση Νοεμβρίου 19, 2017

    Hatziantoniou giorgos

    Αξιόλογη προσπάθεια συγχαρητήρια μην τους αφήνετε σε ησυχια

Αφήστε μια απάντηση