Προφυλακιστέος ο 34χρονος για το θάνατο της 13χρονης Ρομά

Το δρόμο προς την φυλακή παίρνει ο 34χρονος από την Άμφισσα, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα πυροβόλησε προς τον καταυλισμό των Ρομά της περιοχής, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα η 13χρονη Γιαννούλα. Η απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα κράτησε περίπου έξι ώρες, με τους δύο να τον κρίνουν ομόφωνα προφυλακιστέο, και οδηγούμενο σύμφωνα με πληροφορίες στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η όλη διαδικασία έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όχι μάλιστα στην εισαγγελία, αλλά στο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδας. Μετά το τέλος της διαδικασίας ο δικηγόρος του, Πέτρος Μαντούβαλος, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, τόνισε πως ο 34χρονος δεν ήθελε να σκοτώσει τη 13χρονη, και πως υπάρχουν στοιχεία που θα αξιοποιηθούν ενόψει της δίκης. Επίσης εξέφρασε τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του παιδιού.
Ο 34χρονος παραδόθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στις αρχές, ενώ τον αναζητούσαν από την προηγούμενη εβδομάδα. Αμέσως μετά την πράξη του είχε διαφύγει σύμφωνα με τις έως στιγμής ενδείξεις προς τα βουνά της Γκιώνας. Η αναζήτηση όμως έμελλε να λάβει τέλος με την αυτόβουλη παράδοσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ενδιάμεση περιοχή μεταξύ της πόλης της Άμφισσας και της Λαμίας. Να σημειωθεί πως ενδιάμεσος της παράδοσης, και σε συνεννόηση με το φερόμενο ως δράστη και την αστυνομία, ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος και έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Ο 34χρονος αρχικά οδηγήθηκε στο εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης, όπου ζήτησε και πήρε 48ωρη αναβολή, μεταφερόμενος εκ νέου στη συνέχεια και πάλι στη Λαμία.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει