Παλιά φωτογραφία: Δυο αγιαθυμιώτικες οικογένειες το 1946

Μια φωτογραφία-δυο οικογένειες. Αν χωρίσουμε την φωτογραφία στη μέση, στο αριστερό της τμήμα απεικονίζεται η οικογένεια της Ευανθίας και του Θεόφιλου Τζίβα και στο δεξιό η οικογένεια της Ευθυμίας και του Παναγιώτη Δρόλαπα. Είναι μια φωτογραφία του 1946 στην οποία τα δυο ζευγάρια είναι με τα μέχρι τότε παιδιά τους. Στη συνέχεια η οικογένεια Τζίβα απέκτησε και τον Ανδρέα και στην οικογένεια Δρόλαπα, στα μέχρι τότε τρία κορίτσια, ήρθαν να προστεθούν τρία αγόρια: ο Θύμιος, ο Θεόφιλος και ο Γιάννης. Παρ’ όλο ότι εκείνες οι εποχές ήταν πολύ δύσκολες όλες οι οικογένειες αποκτούσαν πολλά παιδιά διότι το θεωρούσαν ευλογία από το Θεό. Πόση διαφορά με το σήμερα…

Ας δούμε τώρα ποιοι απεικονίζονται στη φωτογραφία. Στο αριστερό τμήμα ο Θεόφιλος Τζίβας κρατάει στα χέρια του τον γιο του Νίκο, αριστερά του βρίσκεται η κόρη του Γεωργία, δεξιά του η άλλη κόρη του Παρασκευή και πίσω του η σύζυγός του Ευανθία κρατώντας στα χέρια της την μικρή κόρη τους Ζαφείρα.

Στο δεξιό τμήμα της φωτογραφίας ο Παναγιώτης Δρόλαπας κρατάει στα χέρια του την μικρή κόρη του Σταμούλα, αριστερά και πίσω είναι η σύζυγος του Ευθυμία και δεξιά του οι άλλες δυο κόρες του η Βούλα και η Χρυσούλα (πίσω της).

Ευχαριστούμε πολύ την Ανθούλα Γλυμή, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, για την προσφορά της φωτογραφίας. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο φύλλο 108 των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει