«Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την Φωκίδα» με κύριο ομιλητή τον Πέτρο Μαντούβαλο

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στη Στοά Βιβλίου με θέμα : » Η Φωκίδα στο πέρασμα των δεκαετιών «.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι κ. κ. Μπέσκος Δημήτρης εκπρόσωπος της Δωρικής Αδελφότητας, Σαμαντούρος Κώστας Επιχειρηματίας με καταγωγή από Φωκίδα και Πρόεδροι Συλλόγων που αναφέρθηκαν στις δυνατότητες του Νομού Φωκίδας και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το καλό του τόπου.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ποινικολόγος και τέως Βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος που ανέλυσε το όραμα του για την Φωκίδα. Μίλησε για την δημιουργία του BRAND NAME  της Φωκίδας μέσα από τον συνδυασμό πολιτιστικής κληρονομιάς και τουριστικού προϊόντος που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή.
Εξίσου σπουδαία είναι όπως τόνισε η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου όπως τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και πάνω από όλα της ελιάς Αμφίσσης που τόσα πολλά μπορεί να δώσει στη Φωκίδα. Μίλησε για την δημιουργία εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού ενώ με καυστικό τρόπο σχολίασε επίκαιρα θέματα όπως οι υπηρεσίες υγείας , οι οδικοί άξονες και άλλα.
Τέλος κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία βάζοντας πάνω από όλα το εμείς και όχι το εγώ,  ενώ οι ασχολούμενοι με τα κοινά θα πρέπει να έχουν παρεμβατικό ρόλο  και να είναι χρήσιμοι στους πολίτες.
Πηγή: karteria1.blogspot.gr

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει