Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου: 18 διαρρήξεις–κλοπές το τελευταίο εξάμηνο

Την έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων φαίνεται να έχουν καταλάβει οι διαρρήκτες που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κάνει κόσκινο τα χωριά γύρω από την Άμφισσα. Έτσι, μετά τη διάρρηξη σε έντεκα οικίες στην Κολοβάτα ήρθε η σειρά του Αγίου Γεωργίου στον οποίο, σύμφωνα με κείμενο διαμαρτυρίας που υπογράφουν 95 κάτοικοι μόνο το τελευταίο εξάμηνο έγιναν μάρτυρες συνολικά 18 διαρρήξεων–κλοπών.

Το πιο συνταρακτικό όμως είναι ότι καταγγέλλον δημόσια ότι η τοπική αστυνομική διεύθυνση γνωρίζει τους δράστες, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε συλλήψεις.

Για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος οι κάτοικοι του χωριού έχουν ήδη συστήσει μια πενταμελή επιτροπή και αιτούνται συνάντηση με τις αρχές του τόπου προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Αναλυτικά το κείμενο καταγγελία τους:

Προς:

1. Αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών

Κυρίλλου Λουκάρεως 14 Αθήνα

2. Εισαγγελέα Φωκίδας 

3. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.

Π. Κανελλοπούλου 4 Αθήνα

4. Διευθυντή Α.Δ. Φωκίδας

5. Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

6. Δήμαρχο Δελφών 

7. ΜΜΕ 

Αξιότιμοι κύριοι,

1. Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά:

Α. Για τις επανειλημμένες και συνεχείς διαρρήξεις, κλοπές και απόπειρες ληστείας που έχουν λάβει χώρα σε μεγάλο αριθμό νοικοκυριών-σπιτιών του χωριού μας.

Β. Για τη μεγάλη ανησυχία μας και ανασφάλεια που νιώθουμε.

2. Αναλυτικά αναφέρουμε τα εξής:

Α. το μικρό μας χωριό ευρίσκεται πολύ κοντά στην Άμφισσα, μόλις 2 χλμ

Β. Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει 8 διαρρήξεις και κλοπές οι οποίες έχουν καταγγελθεί στην Α.Δ. Φωκίδας και 10 διαρρήξεις-κλοπές και απόπειρες που δεν έχουν καταγγελθεί επί συνόλου 35 κατοικήσιμων σπιτιών, δηλ. πολύ μεγάλο ποσοστό, και αυτό σε διάστημα 6 μηνών. 

Γ. Οι καταγγελθείσες κλοπές- διαρρήξεις έγιναν από 29/09/2017 έως και 12/02/2018. Οι λοιπές, οι μη καταγγελθείσες, ενδιάμεσα. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι στη διάρρηξη της 23ης Ιανουαρίου 2018 οι διαρρήκτες εθεάθησαν και αυτοί και το αυτοκίνητό τους, όπως οι σχετικές καταθέσεις μαρτύρων επιβεβαιώνουν στην Α.Δ. Φωκίδας και στις 30-1-2018, στις 6-2-2018 αλλά και στις 12-02-2018 επανήλθαν διαπράττοντας εκ νέου κλοπές.

3. Από τον τρόπο δράσης (πρωινές ώρες, χρήματα και τιμαλφή) και τις περιγραφές των συγχωριανών εκτιμάται ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα σε όλες τις κλοπές που έχουν ενωθεί προκειμένου να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και για άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.

4. Η προαναφερθείσα κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να έχουν εμπεδωθεί σε όλους μας αισθήματα ανασφάλειας, φόβου, συνεχούς κινδύνου για τη ζωή μας, τη σωματική μας ακεραιότητα και τις περιουσίες μας. Φοβόμαστε πια να κυκλοφορήσουμε μέσα στο χωριό μας, δεν αισθανόμαστε ασφαλείς ούτε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια και γενικότερα φρονούμε ότι κάθε έννοια ασφάλειας έχει διασαλευθεί και είμαστε αφημένοι στο έλεος των κακοποιών οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί παντελώς διότι αισθάνονται ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο και ότι μπορούν να παραμένουν ατιμώρητοι για τις πράξεις τους. 

5. Κατόπιν των ανωτέρω ως φορολογούμενοι και νομοταγείς πολίτες

α. Απαιτούμε να πράξετε τα αυτονόητα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων ενός εκάστου, δηλαδή να διασφαλίσετε τις ζωές, τη σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες μας με τη λήψη δραστικών μέτρων ασφαλείας- επιτήρησης και εμφανούς αστυνόμευσης αλλά και παραδειγματική τιμωρία των δραστών που επαναλαμβάνουμε ότι είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές.

β. Ζητάμε μια κοινή συνάντηση με τους κκ Εισαγγελέα Φωκίδας, Αντιπεριφερφειάρχη ΠΕ Φωκίδας, Δήμαρχο Δελφών και Διευθυντή Αστυνομίας με την πενταμελή επιτροπή που έχουμε συστήσει.

γ. Ζητάμε την έγγραφη ενημέρωσή μας για την μέχρι τώρα πορεία-εξέλιξη των καταγγελθεισών περιστατικών διαρρήξεων-κλοπών του χωριού μας.

6. Παρακαλούμε το δήμαρχο Δελφών για το συντονισμό της ανωτέρω αιτηθείσας συνάντησης το συντομότερο δυνατό και εάν είναι δυνατόν εντός της παρούσας εβδομάδας.

7. Για όποια πληροφορία στον Πρόεδρο της ΤΚ Αγίου Γεωργίου κ. Δημήτριο Μαστρογιαννόπουλο 6988702338

8. Έπονται 95 υπογραφές των κατοίκων του Αγίου Γεωργίου και λοιπών που έχουν συμφέροντα στο χωριό με τη ρητή επιφύλαξή μας για κάθε νόμιμη διεκδίκηση και προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων μας και των περιουσιών μας.

Τα ονοματεπώνυμα και οι υπογραφές μέχρι σήμερα είναι ενσωματωμένα στο σχέδιο της παρούσας επιστολής και ευρίσκονται στο γραφείο της ΤΚ Αγίου Γεωργίου και στη διάθεση κάθε αρμοδίου κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Αγίου Γεωργίου Δήμου Δελφών 

Πηγή: www.orafok.gr

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει