Εορτάζει ο Άγιος Ευθύμιος, εορτάζει το χωριό μας-Δείτε το πρόγραμμα του εορτασμού

Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και αύριο Σάββατο 20 Ιανουαρίου η Αγία Ευθυμία εορτάζει πανηγυρικά τον πολιούχο της Άγιο Ευθύμιο. Ο φετινός εορτασμός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα λαμπρός αφού θα είναι ο πρώτος που θα πραγματοποιηθεί μετά την έλευση αποτμημάτων των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου και της Αγίας Ευφημίας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστος και εξ αυτού του γεγονότος έδωσε μεγάλη έμφαση στον φετινό εορτασμό και θα συγχοροστατήσει μετά των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρου και Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας η ταυτόχρονη παρουσία τριών Μητροπολιτών.

Το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου, έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, θα τελεσθεί στις 6:00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου και Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου.

Στις 10:00 μ.μ.-12:30 π.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, θα τελεσθούν Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου από τις 7:00 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.

AFISA

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει