Ελαιοπαραγωγοί Ιτέας-Κίρρας: Καταγγελία – διαμαρτυρία για τα προβλήματα που προκάλεσε ο δάκος και το γλοιοσπόριο στην φετινή ελαιουργική περίοδο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΛΟΓΩ ΔΑΚΟΥ 

«Καταγγελία – διαμαρτυρία για τα προβλήματα που προκάλεσε ο δάκος και το γλοιοσπόριο στην φετινή ελαιουργική περίοδο»

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

Με την παρούσα Καταγγελία – Διαμαρτυρία, θα θέλαμε να μεταφέρουμε την απόγνωση των ελαιοπαραγωγών της περιοχής Ιτέας – Κίρρας, για τα καταστροφικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα της ελαιοπαραγωγής τους λόγω της προσβολής της ελιάς από το δάκο και από το γλοιοσπόριο. 
Η φετινή προσβολή από το δάκο ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή μας.
Η πτώση του καρπού φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 100% και μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι σημαίνει αυτό για τους αγρότες που αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα για τη φετινή σοδειά την οποία βλέπουν τώρα ότι χάθηκε.

Οι ψεκασμοί έπρεπε να γίνουν από το Μάιο αλλά καθυστέρησαν να προσλάβουν τους εποχικούς γεωπόνους, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί το 80% της ποσότητας και το 100% της ποιότητας και το όποιο ελάχιστο λάδι βγαίνει με πολλά οξέα.
Για τους ανωτέρω λόγους και όχι μόνο ζητούμε να γίνει:

-Άμεση εκτίμηση της ζημιάς από την καθυστερημένη έναρξη της δακοκτονίας.
-Αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών.
-Απαλλαγή από την εισφορά υπέρ της δακοκτονίας.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων δακοκτονίας στο μέλλον, θα πρέπει να σας απασχολήσει σοβαρά η χρησιμοποίηση νέων μεθόδων, προς αποφυγή επανάληψης της φετινής καταστροφής.
Τέλος, σας κάνουμε γνωστό ότι οι ελαιοπαραγωγοί είναι σε απόγνωση και επιβάλλεται άμεσα να προβείτε στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Σε αντίθετη περίπτωση είναι διατεθειμένοι να προβούν στις όποιες παραπέρα νόμιμες ενέργειες.

Η ανωτέρω καταγγελία έχει αποσταλεί στους Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων, Περιφερειάρχη, ΔΑΟΚ, και κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών.
Για το λόγο ότι δεν ενδιαφέρεται κανένας από τους καθ΄ ύλην αρμοδίους.

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ»

Πηγή: karteria1.blogspot.com

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει