Δωρίδα και Αρτοτίνα τίμησαν τον Αθανάσιο Διάκο

Πλημμύρισε από Δωριείς και Αρτοτινούς η αίθουσα-αμφιθέατρο της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα, σε τιμητική εκδήλωση «Αρτοτίνα, Γενέτειρα του Αθανασίου Διάκου» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρτοτινών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αθανάσιου Γ. Βήλου, «Αθανάσιος Διάκος, Αρτοτίνα 1781 – Λειβαδιά – Αλαμάνα 1821».

Για το βιβλίο που είναι μια «ακτινογραφία» της ζωής και της πορείας του Ήρωα του ’21 μίλησαν οι,

  • Τζένη Μάτζου, ιστορικός και αρχαιολόγος,
  • Κώστας Λιάπης, οικονομολόγος MSc, επίτιμος Πρόεδρος Δωρικής Αδελφότητας και
  • ο συγγραφέας του βιβλίου Αθανάσιος Βήλος.

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας.

Μετά τις ομιλίες ο Απόστολος Λιάπης από τον Κονιάκο με την συνοδεία στο κλαρίνο του Λουκά Κιντώνη από τον Άβορο, ερμήνευσαν δύο θαυμάσια δημοτικά τραγούδια με αναφορά στον Αθανάσιο Διάκο.

Πολύς ο κόσμος, επώνυμοι και ανώνυμοι που κατέκλυσαν την ιστορική αίθουσα της Παλιάς Βουλής.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο π.βουλευτής Γιάννης Γιαννακόπουλος, οι πολιτευτές Κώστας Χαλιορής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Τάσος Φλώρος, το Προεδρείο της Δωρικής Αδελφότητας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μπαλατσούρα, ο Καθηγητής πανεπιστημίου και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σεισμολογίας Νίκος Βούλγαρης, ο πρόεδρος του Πνευματικού ομίλου Ναυπακτίων & Δωριέων π. Γυμνασιάρχης Μάρκος Μεντζάς, ο π. Δήμαρχος Βαρδουσίων Βασίλειος Νικολέτος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων της Δωρίδας κ.ά.

Βροντερό «παρών» έδωσε η Δημοτική Αρχή Δωρίδας με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καραχάλιο, τους Αντιδημάρχους Κώστα Παλασκώνη, Ανδρέα Ευσταθίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Φλετούρη, Γιώργο Γλυμίτσα και τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου Επαμεινώνδα Τριβήλο.

Συντονίστρια και επιμέλεια της πετυχημένης εκδήλωσης είχε το στέλεχος του Συλλόγου Αρτοτινών Έφη Κάπα.

Πηγή: doridanews.gr

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει