Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου στην Αθήνα, την κοπή της πίτας του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών και τις βραβεύσεις του δικηγόρου Άγγελου Σκαρίμπα και των πρωτοετών φοιτητών

Με μια μικρή καθυστέρηση δημοσιεύουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών, της Κυριακής 29 Ιανουαρίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα Φαλήρου και στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων του ναού. Η συμμετοχή των συγχωριανών μας και των φίλων του Συλλόγου, παρά το τσουχτερό κρύο, ήταν πολύ μεγάλη, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες.

Προηγήθηκε ο εορτασμός του προστάτη μας Αγίου Ευθυμίου στον Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, όπου, πέραν της εικόνας που φέραμε εμείς, υπάρχει και μεγάλη εικόνα του Αγίου μας. Η Ανθούλα Γλυμή-Γκουτζαμάνη, η Τασία Ντούρου-Καραούλια, η Ντίνα Ιωάν. Παππά και η Χαρά Δημ. Παππά πρόσφεραν τις τέσσερις αρτοκλασίες που εψάλησαν στο τέλος της θείας λειτουργίας.

Ακολούθησαν η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών, οι βραβεύσεις και μικρή δεξίωση στην διπλανή αίθουσα εκδηλώσεων του ναού. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά ενώ όρθιοι έμειναν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κι όσοι βοήθησαν στο να τοποθετηθούν τα εδέσματα, το κρασί και τα αναψυκτικά στα τραπέζια. Μεταξύ του πλήθους των παρευρεθέντων ήταν ο συγχωριανός μας Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Γιώργος Βασ. Δεδούσης, οι άνθρωποι του πνεύματος και φίλοι του Συλλόγου μας ποιητές Τάσος Γαλάτης και Γιώργος Σκουρογιάννης και ο επιμελητής εκδόσεων Άλκης Άβερμπαχ, ο εκδότης της εφημερίδας Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ Γιάννης Τσιαμπάς, ο συγχωριανός μας Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων Χαράλαμπος Νικ. Παύλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της ΕΥΔΑΠ Σάκης Ρετουνιώτης. Τις ευχές τους μας έστειλαν τηλεφωνικά ο Συμεών Σταμπουλού, η τ. Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτα Γαζή και ο Πρόεδρος του χωριού μας Ανδρέας Γεωργ. Σολτάτος οι οποίοι για διαφόρους λόγους δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο γηραιότερος από τους ιερείς του ναού. Ακολούθησε η βράβευση του συγχωριανού μας δικηγόρου Πειραιά Άγγελου Ευθ. Σκαρίμπα, από τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών, για την αδιάλειπτη, ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά του στον τόπο μας. Για τον Άγγελο Σκαρίμπα μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Ευστ. Κυριάκης, ο οποίος έκανε και την απονομή της τιμητικής πλακέτας. Ο τιμώμενος, με την συγκίνηση έντονη στο πρόσωπό του, ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και είπε ότι το βραβείο αξίζει στα μέλη του Δ.Σ. που πασχίζουν για το καλό του τόπου μας.

ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥpita1 (Large)pita2pita3 (Large)ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις των πρωτοετών φοιτητών με καταγωγή από την Αγία Ευθυμία και σύντομος απολογισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου. Ο Γιώργος Ασ. Λαλλάς αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική ήταν η πρόσφατη εκδήλωση που έγινε για τα μικρά παιδιά του Συλλόγου και ο εκδότης Γιάννης Τσιαμπάς ζήτησε τη συστράτευση όλων ώστε να ξαναζωντανέψει η επαρχία.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ-ΚΑΤΑΝ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ-ΚΑΤΑΝ

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΓΛΥΜΗ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΓΛΥΜΗ

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΔΟΥΣΗ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΔΟΥΣΗ

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΑΛΙΩΡΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΑΛΙΩΡΑ

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑ

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΟΝΤΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΟΝΤΟΥ

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΝΤΑΡΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΝΤΑΡΑ

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΡΘΑΣ ΠΑΥΛΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΡΘΑΣ ΠΑΥΛΟΥ

 

lal (Large)

Πέραν των όσων αγοράσθηκαν από τον Σύλλογό μας, αρκετές ήταν οι προσφορές από μέλη του Συλλόγου μας ώστε τα τραπέζια να είναι γεμάτα από εδέσματα. Έτσι, η Γεωργία Γεωργ. Λαλλά πρόσφερε σαρμάδες, σπανακοκεφτεδάκια, χορτόπιτα και παστίτσιο με φύλλο, από μια κατσαρόλα με πατροπαράδοτους σαρμάδες (ντολμάδες) πρόσφεραν η Αθανασία Ευθ. Λύτρα, η Σούλα Βασ. Τηλιγάδα και η Βούλα Σπυρ. Κυριάκη. Τέλος, η Χαρά Δημ. Παππά πρόσφερε πίτσες. Τις ευχαριστούμε πολύ όλες. Ο Νίκος Ξένος πρόσφερε την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης και τον ευχαριστούμε πολύ. Επίσης, ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι βοήθησαν στο να ετοιμαστούν όλα στην ώρα τους και φυσικά όλους όσοι παρευρέθηκαν κι ήταν πολλοί. Και του χρόνου…

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ θα υπάρξει στο προσεχές φύλλο των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

myrt1 (Large)myrt2 (Large)ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 2017ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 2017ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 2017ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 2017ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 2017myrt8 (Large)ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 2017

Οι φωτογραφίες είναι των: Γιώργου Βασ. Δεδούση, Στάθη Σπυρ. Κυριάκη και Σάκη Ρετουνιώτη.

 

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει