Βασίλης Καραγιάννης: Το Παρθεναγωγείο του Γαλαξειδίου εκπέμπει Σ. Ο. Σ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Ιουλίου 2018 ζητήσαμε ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Γαλαξειδίου κ. Τσονάκα για την κατάσταση στο Παρθεναγωγείο, μετά τη βροχόπτωση που είχε προηγηθεί. Μας ενημέρωσε ότι είχε πλημμυρίσει λόγω εισροής υδάτων από τη στέγη, με αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει το δάπεδο. Ζητήσαμε να ληφθεί, κατ” εξαίρεση έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού, για να επισκευαστεί πρόχειρα, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα, μέχρι να δημοπρατηθεί το έργο της μερικής επισκευής που με συγχρηματοδότηση Δήμου και περιφέρειας έχει προγραμματιστεί.

Να ενημερώσουμε ότι απαιτούνται ακόμα αρκετοί μήνες λόγω ανελαστικών χρόνων για τη δημοπράτηση και  έναρξη των εργασιών επισκευής (δημοπράτηση, οικονομική επιτροπή, ενστάσεις, συμβασιοποίηση κ.λ.π.).
Δύο εβδομάδες μετά, στο ΔΣ της 1ης Αυγούστου ζητήσαμε ενημέρωση για τις νέες επαναλαμβανόμενες πλημμύρες που υπέστη το Παρθεναγωγείο. Η απάντηση εξέπληξε όλο το Δ. Συμβούλιο, αφού ούτε ο κατά τόπον Αντιδήμαρχος κ. Τσονάκας δεν τις γνώριζε, ενώ εισπράξαμε και την άποψη του Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου, ότι «δεν ανήκει στο Δήμο μας»!
Κανείς στη Δημοτική αρχή δεν γνώριζε τίποτε για ένα από τα σημαντικότερα και Ιστορικότερα κτίρια στο Γαλαξίδι!
Ο Πρόεδρος κ. Μηνάς, που εποπτεύει το Παρθεναγωγείο τι έκανε;
Ο Αντιδήμαρχος δεν ευρίσκεται στο Γαλαξείδι; Ο Δήμαρχος, δεν έχει κανέναν να τον ενημερώσει;
Η αυτοψία που διενεργήσαμε στις 02 Αυγούστου με πρωτοβουλία μας, κατέδειξε σημαντικές βλάβες σε τοιχοποιίες, κουφώματα, οροφές, δάπεδα, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, επίπλωση και άλλα.
Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται πλέον είναι άμεσες και πολύ μεγαλύτερες από τις προγραμματισθείσες του συγχρηματοδοτούμενου έργου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν υλοποιηθεί το προγραμματισμένο έργο, το Παρθεναγωγείο πιθανόν να μην μπορεί να δοθεί προς χρήση, λόγω μεγαλύτερων βλαβών. 
Καλούμε τη Δημοτική αρχή να επισκευάσει άμεσα τη στέγη σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ προς αποφυγή ανάλογων φαινομένων πλημμυρών.
Καλούμε τη Δημοτική αρχή, με  τον επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας και Δήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο να καταγράψει τις ζημιές και να ξανασχεδιάσει την επισκευή του Παρθεναγωγείου που έχει εγκαταλείψει εδώ και τέσσερα χρόνια!
Δεν περιμένουμε έργα που ούτως ή άλλως αποδείξατε ότι αδυνατείτε να κάνετε.
Διασώστε τουλάχιστον το Παρθεναγωγείο από  τα χειρότερα…
Βασίλης Καραγιάννης Δημοτικός Σύμβουλος 

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει