Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άμφισσας με αφορμή την παραίτηση του ενός από από τους δυο παθολόγους

Λαέ της Φωκίδας, το νοσοκομείο της Άμφισσας οδηγείται πλέον σε οριστικό κλείσιμο. Μετά από μια τριετία συνεχών διαβουλεύσεων μεταξύ υπουργείου, βουλευτή, διοικητή της 5ης ΥΠΕ και της εδώ διοίκησης για την πλήρη λειτουργία της παθολογικής κλινικής, αλλά και της γενικότερης στελέχωσης του Γ.Ν. Άμφισσας, άνθρακας ο θησαυρός.

Δελτία τύπου διαβεβαίωναν και παραπλανούσαν τους πολίτες ότι όλα βαίνουν καλώς, κάθε φορά που το σωματείο προέβαινε σε ανακοινώσεις και δράσεις, για να ενημερώσει για τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου.

Αυτήν την ώρα όμως τελείωσαν τα ψέματα:

1) Ο δεύτερος μόνιμος παθολόγος του Γ. Ν. Άμφισσας παραιτήθηκε, επαναφέροντας την υπολειτουργία της παθολογικής σε νέο κλείσιμό της, μιας και ο μόνος παθολόγος πια είναι ο διευθυντής της κλινικής. Η παθολόγος που εξυπηρετούσε τα πρωινά ωράρια και τις εφημερίες ανήκει οριστικά στο ΤΟΜΥ Φωκίδας.

2) Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Νεφρολόγος του νοσοκομείου μας παραιτήθηκε επίσης και η λειτουργία της ΜΤΝ είναι πλέον στον αέρα, αφού καμία πρόβλεψη για τη μόνιμη αντικατάστασή της υπάρχει. Και επειδή η διοίκηση δεν βρίσκει το χρόνο να ενημερώσει το θεσμικό όργανο των εργαζομένων για κανένα θέμα, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει έστω προσωρινή αντικατάστασή της.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί; Για ποιό λόγο παραιτούνται οι γιατροί; Μόνο από προσωπικούς λόγους ή μήπως γιατί η εξέλιξή τους σταματά λόγω έλλειψης π.χ. ακτινολόγου στην πρόχειρη διάγνωση και τελικά στη διακομιδή; Γιατί το σύστημα δεν τους παρέχει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό π.χ. καρδιολόγοι χωρίς υπέρηχο για να μπορέσουν να πετύχουν σωστή και ασφαλή διάγνωση; Για αυτά και άλλα πολλά που η διοίκηση δεν θα παραδεχτεί ποτέ.

Η διοίκηση του νοσοκομείου η οποία στηρίζεται στον πολιτικό της προϊστάμενό της, στην 5η ΥΠΕ και όλοι μαζί στην γραμμή του υπουργείου υγείας για λειτουργία του Γ. Ν. Άμφισσας ως κέντρου υγείας και όχι ως νοσοκομείου δευτεροβάθμιας περίθαλψης, αλλά και ο απών από την περιοχή και τα τεράστια προβλήματα του νοσοκομείου, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, είναι οι μόνοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατρακύλα και την ταφόπλακα στην υγεία των Φωκιέων.

 ΤΟ Δ,Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει