Αθώοι οι πρώην Δήμαρχοι για τα οικόπεδα στους Δελφούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Aθωωτική απόφαση μετά από 10 χρόνια στα δικαστήρια για τους πρώην αυτοδιοικητικούς της Φωκίδας – Τι δήλωσε στο LamiaReport ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας.

Αθώοι κρίθηκαν και από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας οι πρώην Αυτοδιοικητικοί παράγοντες των Δελφών και της Φωκίδας κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Καλτσή, δήμαρχο του καποδιστριακού δήμου Δελφών έως το 2010, και τον διάδοχό του, Νίκο Φουσέκη (δήμαρχος Δελφών από το 2010 έως τον Απρίλιο του 2014 οπότε τέθηκε σε αργία, νομάρχης Φωκίδας από το 2006 έως το 2010, δήμαρχος Άμφισσας από το 1998 έως το 2006).

Ουσιαστικά η υπόθεση αφορούσε στην καταπάτηση οικοπέδων του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, τα οποία οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι οικειοποιήθηκαν και στη συνέχεια πούλησαν σε τρίτους.

Μετά από πολύχρονη έρευνα της δικαιοσύνης και αλλεπάλληλες δίκες τελικά χθες οι δυο πρώην αυτοδιοικητικοί αθωώθηκαν τελεσίδικα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας .

Δείτε τι δήλωσε στο LamiaReport o γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση των δυο πρώην αυτοδιοικητικών ΕΔΩ.

Πηγή: www.lamiareport.gr

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει