Άρχισαν οι εργασίες στον κόμβο της Ανατολικής εισόδου της Άμφισσας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του κόμβου της Ανατολικής εισόδου στην Άμφισσα (είσοδος από Λαμία) στο ύψος του Γενικού Λυκείου της πόλης. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του έργου, ο κόμβος θα είναι έτοιμος σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, καθώς θα απαιτηθούν περίπου τρεις εβδομάδες για την αποπεράτωσή του. Καθ” όλο αυτό το χρονικό διάστημα απαραίτητο είναι οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων να είναι προσεκτικοί, καθώς πρόκειται για σημείο που δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο.

Οι εργασίες του κόμβου στη Λ. Καραμανλή αφορούν την ασφαλτοκοπή και αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα τοπικά, ώστε να διαμορφωθούν οι 6 νησίδες και ο κυκλικός κόμβος σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης, την κατασκευή κρασπέδου περιμετρικά κάθε νησίδας και την πλήρωσή τους με φυτική γη. Στον κυκλικό κόμβο θα διαμορφωθεί ζώνη διέλευσης οχημάτων πλάτους περίπου 3 μέτρων, η οποία θα επιστρωθεί με κυβόλιθους από γρανίτη, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση βαρέων οχημάτων. Οι ελεύθερες επιφάνειες των νησίδων και του κυκλικού κόμβου θα επιστρωθούν με συνθετικό διακοσμητικό χλοοτάπητα.

Επιπλέον θα προβλεφθεί η κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού περίπου 30 μέτρων από τον παρακείμενη ηλεκτρική παροχή δημοτικού φωτισμού, ώστε να είναι δυνατή η μελλοντική τοποθέτηση φωτιστικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο κέντρο του κυκλικού κόμβου. Ο φωτισμός του κυκλικού κόμβου θα ενισχυθεί με την αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED μεγαλύτερης φωτεινότητας. Τέλος θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση των ρυθμιστικών πινακίδων καθώς και η διαγράμμιση του κόμβου.

Ο προϋπολογισμός του έργου διαμορφώνεται στα 24.000,00€ (με ΦΠΑ 24%)

Πηγή: www.amfissaface.gr

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει