Πανελλήνια διάκριση για το 3ο Δημ. Σχολείο Άμφισσας σε διαγωνισμό παραμυθιού

Δ Ταξη, Ζωγρ 1_ 3ο Δημ. Σχολείο Αμφισσας
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας διακρίθηκε με το 1ο Βραβείο Δημιουργίας Παραμυθιού - οι μαθητές της Δ΄τάξης – στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού. Ο διαγωνισμός ήταν πρωτοβουλία της Διεύθυνσης ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης με την στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Συμμετείχαν περισσότερα από 200 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.
Το σχολείο μας συμμετείχε με τέσσερα παραμύθια με θέμα την Ειρήνη και τίτλο “Μην κλαις Ειρήνη…”. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να στοχαστούν, να προβήματιστούν, να ονειρευτούν αλλά και να μιλήσουν για την Ειρήνη, είτε ως πανανθρώπινη διαχρονική αξία ή ως επίκαιρο ζητούμενο ή ως φυσικό πρόσωπο, δημιουργώντας τις δικές τους παραμυθιακές ιστορίες. Στη συνέχεια εικονογράφησαν τις ιστορίες τους με υπέροχες ζωγραφιές. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της τάξης, συμπληρώνοντας ο ένας τις ιδέες του άλλου.
Τα βραβευμένα έργα κρίθηκαν με ανώνυμη διαδικασία από καταξιωμένους επαγγελματίες της εκπαίδευσης όπως: συγγραφείς- αφηγητές, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι και φιλόλογοι.
Η όλη προσπάθεια έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών, με την κα Άλμα Μπακίαϊ.
 
Με εκτίμηση
Παπούλιας Νικόλαος
Περισσότερα στο blog του σχολείου:


Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει