Η ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών της Ν.Δ. για την Μαρίνα της Ιτέας

ΙΤΕΑ

Η ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών προέβη σε ενημέρωση της Τομεάρχη Οικονομίας & Ανάπτυξης  της Νέας Δημοκρατίας κας Ντόρας  Μπακογιάννη και του Τομεάρχη Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, αναφορικά με την αξιοποίηση του Τουριστικού Λιμένα (μαρίνα) Ιτέας Νομού Φωκίδας, πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Τουριστικός Λιμένας Ιτέας κατατάσσεται σύμφωνα με την αριθμ. 3514-96 /2/92 (ΦΕΚ 440/Β/7-7-1992) κοινή Υπουργική Απόφαση Εθνικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος-χωροταξίας, Δημοσίων έργων, Εξωτερικών και Εμπορικής ναυτιλίας στην κατηγορία λιμένων μείζονος ενδιαφέροντος και χωροθετήθηκε με την αριθμ αρ.τ 712/16/2000 απόφαση Υπουργού Ανάπτυξης.

Το εμβαδό της χερσαίας ζώνης είναι 24.700 τ.μ. και της θαλάσσιας ζώνης είναι 26.000τ.μ., δυναμικότητας 146 ελλιμενισμένων σκαφών στη θάλασσα και 60 θέσεων στην ξηρά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν. 2160/1993. Υπολείπεται ένα μέρος από τα κτιριακά 436 τ.μ. που δεν έχει κατασκευασθεί. Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας το έτος 2010 είχε προβεί σε διακήρυξη δημοπράτησης προς αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή η οποία όμως ματαιώθηκε καθότι ο τουριστικός λιμένας Ιτέας εντάχθηκε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Το ερώτημα που διατυπώνεται ως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς είναι, γιατί ο τουριστικός λιμένας Ιτέας δεν έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο για τους λιμένες πρώτου ενδιαφέροντος προς αξιοποίηση-παραχώρηση μέσω ταμείου αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και στις διακηρύξεις δημοπρατήσεις που βρίσκονται υπό εξέλιξη και επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο αξιοποίησης των λιμένων που θα δημοπρατηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει