Ημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς «Πρακτικές ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης των εφήβων»

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝjpg_Page1
Hμερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα «Πρακτικές ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης των εφήβων» πραγματοποιεί η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας-στο πλαίσιο κοινών δράσεων του Δικτύου «Ακεσώ»- σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας, τηνΤετάρτη 24 Μαΐου 201718.00 – 20.30 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας.
Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση εκπαιδευτών νέων και εφήβων σε θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν στην αναγνώριση, διαχείριση και έκφραση των συναισθημάτων, καθώς και στη συνεργασία στο πλαίσιο ομάδων και τη δυναμική που πηγάζει από αυτές. Ειδικός στόχος είναι η εξοικείωση με το υλικό του προγράμματος Deliberate Self-Harm Positive Choices που αφορά στην κατανόηση του εαυτού και των άλλων και την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των νέων.
Είναι γεγονός πως στις μέρες μας πολλοί νέοι βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο εκδηλώνοντας και άλλα συνοδευτικά προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνες, αυτή η ευάλωτη ομάδα παιδιών – εφήβων διατρέχει υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών. Οι έρευνες έχουν δείξει, επίσης, ότι οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές συνδέονται με διαταραχές προσωπικότητας και κυρίως με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, την «αλεξιθυμία», δηλαδή την αδυναμία να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων ή να μπορέσουν να καταλάβουν τι τα προκάλεσε.
Η επεξεργασία του θέματος θα γίνει με κεντρική παρουσίαση και βιωματική διεργασία σε ομάδες και συζήτηση.

Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο της πρόληψης με τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Φωκίδας.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝjpg_Page1

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 2265022600 και 2265023222 ή στείλτε e-mail:[email protected]  
Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας δείτε εδώ

Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας
Εθνικής Αντιστάσεως 13
Άμφισσα Τ.Κ. 331 00
Τηλ. 22650 23222
Fax. 22650 22600
E-mail. [email protected]

Το Δίκτυο “Ακεσώ” είναι μια υπηρεσία τηλεφωνικής υποδοχής, καταγραφής, παραπομπής και παρακολούθησης ψυχοκοινωνικών και προνοιακών αιτημάτων του πληθυσμού του νομού Φωκίδας. Στόχο έχει την διαχείριση και διοχέτευση των αιτημάτων στους κατάλληλους φορείς. Τα αιτήματα φτάνουν στο Δίκτυο «Ακεσώ» άμεσα από τους πολίτες που καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 22650 23222 και έμμεσα από τους συνεργαζόμενους φορείς. Βασικός σκοπός του είναι να διευκολύνει τις διαδικασίες για τον πολίτη πληροφορώντας, υποστηρίζοντας και παραπέμποντας. Μακροπρόθεσμα ευελπιστεί να εμπνεύσει στον πληθυσμό του νομού Φωκίδας το αίσθημα ότι διαθέτει τις δικές του υπηρεσίες περίθαλψης στις οποίες έχει την άνεση να απευθύνεται άμεσα.

 Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει