Αγία Ευθυμία: Γυμναστικές επιδείξεις το καλοκαίρι του 1969

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

Σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία από τις γυμναστικές επιδείξεις του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Ευθυμίας, το καλοκαίρι του 1969.

Συγκεκριμένα είναι μετά από μια δοκιμασία όπου τα παιδιά, με δεμένα τα χέρια πίσω, προσπαθούσαν να φάνε τα λουκούμια που ήταν σε μια σακούλα τοποθετημένη πάνω σε κουρελού!

Στην φωτογραφία είναι μαθητές της Στ’ Δημοτικού, δηλαδή παιδιά που είχαν γεννηθεί το 1957 εκτός από έναν-δύο που ήταν λίγο μεγαλύτεροι και τον Σπύρο Παν. Γλυμή, που ήταν μαθητής της Ε’ τάξης αν και είχε γεννηθεί το 1959 (επειδή είχε γεννηθεί στις αρχές είχε «κερδίσει χρονιά»).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

Ας δούμε ποιοι είναι οι μαθητές εκείνης της εποχής, από αριστερά: Χαράλαμπος Νικ. Κοκκίνης, Ευστάθιος Δημ. Καραηλιάς, Ευθύμιος Γεωργ. Παύλος, Κώστας Ευστ. Αγαπητός, Ευθύμιος Ιωάν. Λαλλάς, Σπύρος Παναγ. Γλυμής, Ευθύμιος Νικ. Κωστόπουλος, Ευθύμιος Ιωάν. Κουμπούρης, ο δάσκαλος Δημήτριος Καμπούρης και Ευθύμιος Νικ. Ντούρος.

Πολλοί από τους θεατές είναι λογικό, μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια, να μην βρίσκονται στη ζωή. Άλλωστε δεν είναι κι εύκολο να διακρίνουμε κάποιους.

Η φωτογραφία έχει δημοσιευτεί στα ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ (φύλλο 90/Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2013) και την έχει προσφέρει ο Μπάμπης Νικ. Κοκκίνης.Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει